Frukttårta i gelé



Som jag tidigare har nämnt hade vi mellan åren 2004-2008 egna konditorier i Stockholm. Snart är det ju också bröllop i Stockholm och då äts en mycket speciell tårta. Till ära för detta tänkte jag den här veckan visa upp några tårtor från den tiden här på bloggen. Jag börjar med fruktårtan. Recepten är tagna med viss ändring från "Sju sorters kakor", då de riktiga recepten är så krångliga för bagerier. :)

Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning 1
1 dl hallonsylt

Fyllning 2
Vaniljkräm

Garnering
Frukt
30 g nötspån

Gör gelé enl. anvisning på Dr. Oetker gelatinpulver

Gör så här
Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll den i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Dela i tre.
Bred sylt på den första lagret. På det andra lagret bred på 2/3 av vaniljkrämen. Bred med resten av krämen ovanpå och runtom kanten på tårtan. Strö nötspån runtom kanten. Garnera med frukten. Och sist på med geléet över frukten. Ställ tårtan kallt tills geléet stelnat.

Cutecakes-Paulina  – (14 juni 2010 09:20)  

Tack, ja macarons lyckades jag med, en gång, men desto fler gånger har det gått åt pipan!

Fruktårtan är så himla fräsch och god, tack för receptet!

Håkan och Anki  – (14 juni 2010 20:17)  

Ja denna känner jag igen sen jag sommarjobbade på ett café i stan. Ganska poppis, speciellt på sommaren...

Helena S  – (14 juni 2010 21:52)  

Nä, det har jag missat att ni hade konditorier! Vad kul! Jag älskar konditorier! :-)

Jo, hon köpte den sarin som hon provade. Själv lånade jag syrrans sari, hon är lite smalare än jag, så sariblusen satt åt så hårt att om jag tog ett alltför djupt andetag så sprack den...;-)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP