Små formkaks tårtor

formar


Blev bjuden på dessa härligheter hos min granne Feride. Receptet är från "Sju sorters kakor". Idag blir det hemmadag och städa på vinden och balkongen. Vad ska ni göra?

Ingredienser, ca. 40 st
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dm maizenamjöl
200 g smör
2 msk sirap

Blanda samman de torra ingredienserna. Hacka i smöret och tillsätt sirapen. Arbeta hastigt ihop degen. Tryck ut degen ganska tunt i hjärtformade välsmorda bakelseformar av metall. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Låt formarna svalna lite och knacka sedan försiktigt ur kakorna. Fyll med valfri fyllning ex. vaniljkräm, grädde.

Daniella - BakeCake  – (12 juni 2010 13:06)  

Sååå gott det såg ut! Måste testas!

Missa inte första tävlingen för månaden som har startat nu! Du kan vinna ett fullproppat paket fyllt med formar från Kalasform! Skulle vara jätte roligt om du deltar! Ha det bra! Kram Daniella - BakeCake

Helena S  – (12 juni 2010 14:05)  

Lyxiga bakelser! Idag blåser det halv storm på Öland. Vi har varit och köpt blommor till trädgården, lite kryddor blev det också som Olof är ute och planterar. Jag ska dammsuga och städa huset nu, sen bär det av på fest till Remsan, hennes man som är min jobbarkompis fyller 40. Party!

Hallon & Blåbär  – (12 juni 2010 18:19)  

Himla goda dom ser ut. Sådana bakade min farmor mycket medans hon levde.

Ha en bra kväll!

Erka Perka  – (12 juni 2010 20:48)  

Vilka härliga små bakelser!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP