Mat och fika i Hagaparken

hagaparken1

Koppartälten till vänster. Till höger Vasaslätten och gräsmattan mittemot den.

hagaparken2

Restaurang Haga Forum till vänster. Till höger högst upp tennisbanan. Under butiken i Fjärlishuset.

hagaparken3

Följ med mig på en runda genom Hagaparken, så tipsar jag om bra fik och ställen. Idag är det soligt väder och perfekt för en promenad i Hagaparken. Hagaparken är en del av den kungliga nationalstadsparken och är kanske Sveriges främsta exempel på en "engelsk park".
Stora gräsytor, halvöppna hagar blandat med skogspartier som karaktäriserar Hagaparken.

Vi börjar med att gå in genom de norra grindarna mot Koppartälten. Tälten är så färgglada att jag känner mig i som i en annan del av världen. Dem känns väldigt osvenska. Dock passar dem väldigt bra in där i parken ändå, som en slags mittpunkt framför den stora gräsmattan. I Koppartälten finns det ett parkmuseum och ett café. En varm dag som idag sitter folk på uteserveringen där det finns flera träbänkar och bord. Passa på att gå in i museét som inte kostar något och lär dig mer om Hagaparken. Sedan kan du fika eller sätta dig på gräsmattan om du har piknickkorg med dig.

Fortsätter man längs stigen vid vattnet kommer man efter ca. 15 minuter fram till ett annat café som heter Vasaslätten. Till min besvikelse har dem inte latté eller mjukglass. Men dem har en alldeles egen jättegod vetebulle som är värd att smaka. Och utsikten slår det mesta, med sjön framför näsan. Så sätt dig ner och ta dig en kopp kaffe och bulle. Fortsätt sedan vägen nedåt mot södra grindarna.

Började du promenaden tidigt är det bra. För då kan du ta en brunch på populära Haga Forum. Och utbudet är bra och lockande. Har du tur får du plats ute. Precis bredvid finns det två tennisbanor och själv älskar jag att stå och titta på det härliga spelet.

Om du vid Koppartälten inte känner för att gå så långt kan du istället gå mot andra hållet. Bakom tälten finns nämligen det fina Fjärilshuset. Här inne kan man börja med att ta en runda och titta på de vackra fjärilarna och sedan gå runt i butiken. Därefter kan man äta lunch eller fika i cafeét.

Är man på riktigt gå humör kan man göra som vi gjorde och fortsätta från södra grindarna till Svavägen. Där finns bla. Mc Donalds och det blev stoppet för oss. Totalt har vi promenerat 15 km från dörren hem och tillbaks. Duktigt, eller hur? :) Emin fick så klart sitta i barnvagnen emellanåt.

Vill ni läsa mer om Hagaparken kan ni göra det här

Anonym –   – (15 maj 2010 23:44)  

Hejj måste bara fråga vart du har köpt din svarta jacka underbart snygg,läser din blogg ofta en av favoriterna.

Yasemin  – (16 maj 2010 09:41)  

Åhh tack. Vad kul att höra att jag är en av favoriterna :) Jackan finns på Stadium för ord.pris 499:-. Den finns även i rött.

Loulas Kök  – (16 maj 2010 15:05)  

Intressant läsning! finns så mycket att göra i Stockholm. Har tänkt springa Tjejmilen i slutet av augusti. Vi brukar åka upp på fredagen och ha hela lördagen att göra vad vi känner för. Kanske får det bli Hagaparken :)
Allt bra annars. Har du varit långledig?

Remsan  – (17 maj 2010 09:57)  

Älskar Stockholm. Det är en sån vacker stad! Och så verkar ni haft fint väder.

Yasemin  – (18 maj 2010 18:27)  

Louise: Tack helgen har varit underbar med sol, värme o cirkus :)

Emmy: Tack, Sthlm är vacker. Vädret är toppen just nu. .)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP