Haj på tonfiskpaj



Vi var och hälsade på mamma som hade bakat den här goda tonfiskpajen.

Ingredienser
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning
1 purjolök
1 st gullök
200 g tonfisk
2 st ägg
2 dl creme fraische
Riven ost, oregano, salt, olja till stekning


Gör så här
Smält smör och blanda ingredienserna till degen. Låt vila i ca. 30 min i kylen. Tryck sedan ut i en rund pajform.
Fyllning: Fräs löken och purjolöken tills det mjuknar i olja. Lägg den över degen när den svalnat. Därefter lägg på tonfisken. Rör ägg, creme fraische, oregano och salt och bred ut i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca. 20-25 min.

Anna –   – (4 maj 2010 13:47)  

Vad heter piroger på turkiska?

Yasemin  – (4 maj 2010 14:34)  

Generellt säger man "Poagaca". När det är ostfyllning kan man säga "peynirli pogaca" och köttfärsfyllning "kiymali pogaca".

Tara  – (4 maj 2010 15:04)  

Det här låter otroligt gott, måste testa!

Anonym –   – (4 maj 2010 22:39)  

Den var jättegod!!! Vilken granne jag har!!!mumsfillibabba. Anne-Marie L

Yasemin  – (5 maj 2010 05:29)  

Tack Anne-Marie, mamma är lycklig som har dig med. :) Hoppas allt är bra med dig.

sana  – (5 maj 2010 22:00)  

jag ska baka de påhelgen , se riktigt gott ut

Sigrid  – (2 juli 2012 15:19)  

Tror du det funkar med minifraiche?:)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP