Härlig och enkel marängrulltårta


Min brorsdotter har varit på besök hos oss under påsklovet. Och jag har fått lite hjälp i köket och bakat med henne. Som ni har märkt älskar jag maräng och fräscha bärdesserter. Och i måndags gjorde vi denna goda marängrulltårta med hallon.

Ingredienser, 6-8 personer
1 msk smör
4 äggvitor
1 3/4 strösocker
150 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
125 g hallon

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform 25x30 cm med bakpåtspapper. Smält smör och pensla pappret med smält smör för att marängsmeten inte ska fastna. Tina frysta hallon och låt dem rinna av. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Vispa tills smeten är blank och tjock, i ca 8 min. Gör marängprovet genom att vända skålen upp och ner, den ska inte rinna ner. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20 min. Stjälp upp den på smörpapper med strösocker. Låt den svalna.
Vispa färskost och creme fraichen till en slät smet. Blanda i vanilj- och florsocker. Bred ut smeten på marängbotten, men lämna en bit på sidorna. Strö över hallon och rulla ihop tårtan med hjälp av det sockrade pappret och låt den ligga kallt innan servering.

vanilla sky  – (8 april 2010 13:30)  

Jag är också riktigt svag för bär och maräng! Ser jättegott ut:)

Erka Perka  – (16 april 2010 21:58)  

Mmmmmm, så gott!!!! Trevlig helg!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP