Klassikern ananaspaj



När jag var liten fanns alltid den här pajen med på bjudningarna vi gick till eller hemma hos oss. Jag måste såklart föra vidare klassikerna. :) Det går att göra den med hallon också.


Tog en sväng till stan igår för att shoppa. :) Ni ve väl att "Room" har flyttat in i PUB-huset. Det var väldigt fint och bra utbud. Fastnade för Mateus-porslinsortiment och Rice sommarsortiment. Kollade in en väska på Topshop. Avslutade med att äta tillsammans med en vän på Tures i Gallerian.

Ingredienser, 6-8 bitar
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl creme fraische
1 burk krossad ananas
2 tsk vanillin
1/2 dl strösocker
1 ägg

1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.

Erka Perka  – (28 april 2010 09:42)  

ja, det där är verkligen en klassiker!

Loulas Kök  – (29 april 2010 13:06)  

Den här pajen har jag också provat och visst är den god!
Visste inte att den var en sådan klassiker, åt den förta gången för ett par månader sedan.
Blir lite avundsjuk när du berättar om roliga affärer och fik i Stockholm. Bor ju själv i en mindre stad med ett mindre utbud. Att åka till " stan" gör man inte varje dag :) Låter som jag bor på landet, men det gör jag faktiskt inte men i jämförelse med Stockholm är det nog det.

Ha en fortsatt trevlig vecka...snart helg

Kram

emmakarolinas  – (16 maj 2011 20:55)  

Det funkar helt superbra att byta ut ananasen mot blåbär med! :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP