Entrecoté med stark tomatsalsa



Idag åt vi entrecoté med tomatsalsa. Ni bara måste prova den här tomatsalsan till kött. Blandningen av stark peppar och sur citron gör den gudomlig god. Jag hade tänkt utesluta kolhydraterna och prova på LHCF-metoden, men så blev jag sugen på bulgur. :) Nu ångrar jag förresten starkt att vi har sålt radhuset :( tänk att kunna sitta på uteplatsen och grilla. Nåväl, det får bli en framtidsdröm. Om 5 år vill jag bo i hus igen :) Så mamma, jag kommer hem till dig för att sitta och njuta av solen. :)

500 gr entrecoté
Olja, grillkrydda, salt

Skiva entrecoté i 2 cm skivor och gnid in med grillkrydda. Stek sedan i lite olja i teflonpanna i ca. 5 min. tills den får färg. Tillsätt lite salt i slutet.

Tomatbulgur
1/2 dl olja
2 st gullök
2 tomater
4 dl bulgur (medelstorlek)
7 dl kokande vatten
1 tsk salt
Peppar, allkrydda

Gör så här
Finhacka löken och bryn i oljan på medelvärme tills de får färg i ca 5 min. Mixa tomaterna till purékonsistens och tillsätt i kastrullen. Låt koka i 6-8 min. Tillsätt sedan bulgur och rör om så att tomatpurén går in. Häll i vattnet och koka på låg värme tills vattnet sugits upp. Låt sedan vila i 10 min innan servering under en ren handduk.

Stark tomatsalsan (Ezme)
3 tomater
2 grön spetspaprika turkisk (finns i affärer med utländsk sortiment)
1 msk paprikapuré
Saft av 1 citron
1/2 tsk salt
1 tsk torkad mynta
1/2 tsk krossad röd paprika (kirmizi biber)
1 knippe finhackad perslja

Gör så här
Finhacka paprikan. Mixa tillsammans med tomaterna till en puré. Sila av vätskan från purén. Lägg tillbaks i handmixern. Lägg nu även i purén, kryddorna, saften av citron och persilja. Mixa alltsammans till en slät salsa.

Dubbelörn  – (1 april 2010 08:21)  

Det är så roligt att kika in hos dig, man påminns om rätter som man tror att man glömt :D.

Ezme är supergott o det här ska vi absolut göra i helg :).

Äntligen bor vi i vårt drömhus o kommer nog aldrig mer att bo i lägenhet ;).

Önskar dig o familjen en Glad Påsk.

Kram

Yasemin  – (1 april 2010 09:03)  

Jag blir mer glad att du kikar in :) Jag tycker absolut att ni ska äta ezme. Det är så gott :) Ja och dessutom bor ni ju ute på landet, ännu mer avis för det är jag. :) Glad Påsk till dig med.

Loulas Kök  – (4 april 2010 15:37)  

Måste nog städa lite på vår uteplats först...konstigt nog har det samlats lite av varje där :) men det är härligt att städa i trädgården för då känns våren på riktigt!

Hoppas det blir som ni öskar i framtiden...
Glad påsk, igen...

Fröken Dill  – (6 april 2010 16:31)  

Mums, vilka goda tillbehör till kött. Det är så spännande med alla turkiska rätter!
Hälsningar från fröken Dill

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP