Chokladprofiterol med lemonfrosting


Igår gjorde jag dessa gudomliga goda bakelser igen, fast med chokladsmak. Vill inte veta hur många jag lyckades få i mig. Tog slut på minuten och fastän det var så många undrade vi alla vart de tog vägen. :) Förresten yihhaaaa jag lyckade lösa bildproblemet med korniga bilder som några av er påpekat. Tack för feedbacken! Är det bättre tycker ni?
På bilden ser ni även min nya köksmaskin: My precious Bosh :)

Ingredienser, ca 40 st (2 plåtar)
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg
3 dl vatten
1 msk kakao

Frosting
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 dl vispad grädde
1 msk lemoncurd

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt svalna.
2.Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min.
3.Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till.
4.För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i lemoncurd och hårt vispad grädde.
5.Fyll profitorol med frostingen och servera.

Remsan  – (11 april 2010 03:53)  

Verkar påminna om petit chouxer och det gillar jag så det här är nog helt i min smak.

Anna  – (12 april 2010 08:38)  

Vilka fina bilder! O du ska veta att jag är rätt avis på din fina maskin! Själv har jag lånat svärmors assistent som SÅ stolt står på diskbänken, trots mer än ett par år på nacken funkar alldeles perfekt!!!

Loulas Kök  – (12 april 2010 21:40)  

Bilderna är faktiskt bättre. Vad berodde det på?
Bakelserna ser jättesmaskiga ut. Vi har kalas till helgen för Benjamin som fyller 11 år. Är de svårbakade?
Jag köpte kameran i dag som jag bloggat om. Så nu får vi se hur det går. Får nog blogga med den gamla kameran tills jag lärt mig den nya:)

Karin  – (16 april 2010 14:03)  

Så goda de ser ut, ska jag teste nån dag.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP