Söta ljuvliga MacaroonsNu var det så äntligen dags för mig att baka macaroons. Macaroons betyder visst mandeldeg. Jag hittade ett jätteenkelt recept på arlas hemsida och slapp använda godistermometer och fixa med sockerlag och allt. :) Vet i och för sig inte om den blir godare då men kan dem bli godare. :) Det blev supergott. Det enda var att jag inte fick så mycket rosa färg på dem som jag hade velat. Men jag får prova ha i lite mer karamellfärg. Jag har lovat att ta med mig kakor och cupcakes till ett barnkalas på lördag. Det blir definitivt macaroons. Busenkelt att göra. Aningen för söta, så jag tror jag ska minska sockermängden. Vilket vacker väder det är idag. Glöm inte att ta friskt luft. :)

Ingredienser, ca 35-40 macaroons
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 2 droppar röd karamellfärg

Tryffelkräm
1 dl grädde
0,5 dl florsocker
100 gr vit choklad

Gör så här Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Testa genom att vända bunken upp och ner, stannar marängen kvar är den färdig. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Jag fick ut till 2 plåtar. Låt kakorna vila ca 30 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna. Fyll kakorna med fyllningen och sätt ihop dem till söta små macaroons.

Tryffelkräm: Värm grädde med florsocker. Lägg i finhackad choklad och blanda till en slät kräm. Låt det kallna.

Nette (Kardemummagumman)  – (15 mars 2010 19:42)  

Ååh så sööta! :) Smakar säkert underbara med...

Loulas Kök  – (15 mars 2010 21:02)  

Så nu har du bakat dessa goda kakor, tänk att ett litet bakverk kan bli så populärt. Har själv inte provat men skall försöka göra detta, kanske till påsk med lite gul färg.
Med mig är allt bra, lite förkyld men annars ok. Börjar vänja mig vi jobb och vardag och tycker det är riktigt roligt. Men roligast av allt är nog att avsluta kvällen med lite bloggning och en bloggrunda :)
Kramar

Birgitta Höglund's Mat  – (16 mars 2010 07:27)  

Vilka fina bilder, Yasemin. Jag blir riktigt sugen på en liten Macaroon. Kul att se att det här fina gamla bakverket börjat dyka upp lite här och där. Makroner minns jag att de kallades när jag var liten.

Unknown  – (16 mars 2010 20:58)  

Tack Nette, ja de smakade sött. Väldigt farliga. :)

Louise: Tänk att jag såg ett påskägg idag och tänkte att man borde göra gula macaroons och lägga dem i ett ägg som present. Vi tänker lika :)
Ja man vänjer sig väl rätt snabbt vid vardagslivet. Själv uppskattar jag också rutiner i vardagen. Man får mer gjort då. :)

Birghitta: Tack så mycket, jag fick tulpaner och uttnytjade dem vid bildtagningen. Man får kreara lite :) Intresannt att jag makroner fanns när du var liten. Jag tycker det är konstigt att jag inte sett dem ute på cafeér. Men på bloggar finns de.

Hanna - Bakfnatt  – (30 mars 2010 15:19)  

Din blogg är så himla härlig, Yasemin! Fina bilder som gör att man lätt dröjer sig kvar =)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP