Runda piroger med ostfyllning



Nu fyller jag frysen med piroger. Alltid bra att ha om jag får oväntat besök. :) Men egentligen är det förberedelse för E´s kalas. Det kommer bli en för släkten och en för dagiskompisar. Och medan jag bakar passar E på att busa och gömma sig. :)

Ingredienser
2 paket jäst
4 dl standardmjölk
1,5 dl solrosolja
3 msk turkisk yoghurt
1 msk strösocker
ca 15 dl vetemjöl
Salt

Fyllning
Riven hushållsost

Pensling
2 ägg, riven ost

Gör så här
1 Smula jästen i en stor skål. Värm mjölken till 37C och häll i skålen. Lös upp jästen ordentligt.
2 Tillsätt de övriga ingredienserna. Jobba ihop degen och använd mjöl tills det blir en deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
3 Under tiden kan du göra fyllningen. Riv ost.
4 Sätt ugnen på 240 C. Ta degen och dela den i 30 bitar. Sedan tar du varje degbit och rullar den till en bulle och plattar ut med händerna till en cirkel. Fyll den och nyp ihop till en boll. Platta ut lite lätt med handen. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över ost. Låt jäsa ca 15 min. Och in i ugnen ca 10 min tills de får färg.

Dubbelörn  – (30 mars 2010 08:46)  

Tusan, man ska inte kika in hos dig om man bara druckit svart kaffe o liten macka för flera timmar sen *gapskratt*

Det här låter också så gott, men gärna med beyaz peynir ;). Vi åt något alldeles supergott när vi bodde i Alanya, poca tror jag det hette. gudomligt gott... :)

Loulas Kök  – (30 mars 2010 22:14)  

Mera goda pirogrecept... känner mig manad! Snart är det påsk, hur firar ni då?

Kom på en annan sak, vi är så många matbloggare och några av oss känner varandra mer än andra. Tänk om vi kunde träffas så många som vill och ha ett litet matbloggskonvent i den stora staden. Visst hade det varit kul.... behöver ju inte vara så komplicerat..... men men idéer har jag många.

kram Louise

Yasemin  – (31 mars 2010 13:39)  

Du har så rätt Elisabeth, mycket godare med fetaost men jag ville prova ngt nytt. :)

Jättebra idé Louise, jag är på :)

Nenaz  – (1 april 2010 12:47)  

det har ser riktigt gott ut och piroger ar fantastikt bra att ha i frysen om man behover ata nagot snabbt!
Onskar en Glad Pask :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP