Min medelhavslax med persiljesås



Jag har gjort den här laxen tidigare och den blev uppskattad. Så igår gjorde jag den igen. Man känner doften av vitlök som jag gillar mycket. Smaklig måltid.

Ingredienser, 4 portioner
ca. 800 gr laxfilé
Persiljesås
1 knippe persilja
1 tomat
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Salt&peppar
Garnering
2 limeskivor

Limeyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
Saften av lime
Dill

Gör så här
Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i en smörad form. Blanda alla ingredienser till såsen i en handmixer och häll den jämnt fördelat över laxen. Garnera med två citronskivor. Laga i nedre delen av ugnen på 200 C i ca. 30 min tills fisken är vit. Blanda yoghurt med limesaft och dill. Rör ihåp till en sås. Servera med ris och limeyoghurt.

Helena Ljunggren  – (2 mars 2010 11:54)  

Mums, lax! Det låter verkligen kalasgott!

vanilla sky  – (2 mars 2010 15:26)  

Åh vad gott! Vi älskar lax här hemm och jag är ständigt på jakt efter nya recept!

Loulas Kök  – (2 mars 2010 20:19)  

Vi gillar oxå lax här hemma och detta receptet kändes fräscht och passar så här års. Skall nog faktiskt ta och prova.

Erka Perka  – (20 mars 2010 21:15)  

Det här receptet ska jag lägga in i min veckomeny snart. Låter väldigt fräscht och gott.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP