Solskenskaka till kvällsteét



Jag är ett riktigt kakmonster. Syltkakorna från ballerina är en av favoriterna. Men egentligen är det så enkelt att göra hemma själv och så mycket godare. Kakorna är mycket mjukare och sprödare. Och det bästa av allt är att man kan bestämma smaken själv. Den här gången blev det en syltkaka med hallonsylt, en med lemon curd och den sista med kardemummasocker. Min favorit är lemon curd kakan, som jag kallar solskenskakan. Har ni någon favorit smaksättning?

PS. Visst är kakfatet i hjärtform sött. Jag köpte den från Indiska. Kakburken är från Åhléns.

Ingredienser, 50 st
200 g smör
3/4 dl strösocker

1 äggula

1 krm bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4 1/2-5 dl vetemjöl

Hallonsylt, lemon curd, kardemumma&socker

Gör så här
1. Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan.
2. Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
3. Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper.
4. Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt/ lemon curd. För kardemummakakan tryck med en gaffel på, pensla med ägg och strö över kardemummasocker. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 8-10 minuter.

Helena S  – (28 mars 2010 21:25)  

Jag är också besatt av småkakor! I Kalmar har vi en tävling varje år med "Kalmars godaste småkaka". Jag kan äta småkakor tills jag mår illa. Det var trevligt med besök i din stad i helgen! Jag har gått runt som en riktig lantis och tittat på allt, fotograferat allt möjligt och fasats över NK:s pralinpriser. Och så har jag shoppat kläder på mina favoritaffärer Zara och Massimo Dutti också! :-)

Hanna - Bakfnatt  – (31 mars 2010 21:06)  

Mmm, hallonsylt i är ju bara så himla gott!! Jättefint kakfat! =)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP