Pasta med grönt



Den här pastan är en av mina absoluta favoriter. Den känns så fräsch med allt de gröna. Och med fetaosten och valnötterna får den en alldeles egen touch. Dessutom går den att slänga ihop på någon kvart om man har allt hemma. Receptet är från Laga Lätt. Så tills körsbärsträden blommar upp tröstar jag mig med grön mat istället. :)

Ingredienser, 4 portioner
280 g spagetti
1 stor fänkål (ca 300g)
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 purjolök
1 påse babyspenat (80 g)
150 g fetaost
3 msk hackade valnötter
2 krm nymalen svartpeppar
citronklyftor

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
2. Ansa och skiva fänkålen tunt. Blanda fänkålen med hälften av oljan i en skål. Salta.
3. Snitta, skölj och strimla purjon. Fräs fänkål och purjon i resten av oljan. Vänd ner pastan och spenaten och låt allt bli genomvarmt.
4. Blanda pastan med fänkålen. Skär osten i bitar, tillsätt den och nötterna. Peppra och servera gärna med en citronklyfta.

Helena S  – (19 mars 2010 08:25)  

Vilken underbar tallrik! Spännande med fänkål!

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP