Romantic&shopping days in Istanbul
Söndag
Fortsättning på söndagen började med vår resa med linbana upp till Pierre Loti-berget i Eyüp. Pierre Loti - pseudonym för författaren Julien Viaud - brukade ofta gå hit. Han förälskade sig i en kvinna som gav namn åt hans roman Aziyade. Vi var hungriga när vi kom fram och åt på Ayizade restaurang. Och vid den fina utsikten drack vi té och njöt av ledigheten. Jag rekkomenderar en visit hit. På sommaren är det säkert ännu finare med blommor och grönska.


Därifrån begav vi oss till shoppingcentret "Carousell" i Bakirköy. Tittade lite i mina favoritbutiker som Ipekyol och Fabrika. Efter att ha fikat på Mado tittade vi på en turkisk romantisk komedi som hette "Romantik komedi". Den var verkligen riktigt bra. :)


Måndag
Det blev shopping på Istiklal cadde, den mest livliga gatan i Istanbul. Det sägs att 2 miljoner människor passerar här dagligen. Till lunch blev det koldolma på Otantik restaurang. Fika på Özsüt (http://www.ozsut.com.tr/) med profiterol dessert. Vi slutade dagen på restaurangen "Naum pasa konagi" (www.naumpasakonagi.com) som serverar tradionell turkisk mat och man äter sittandes på golvet.


Tisdag
Jag åkte med metrobus till den stora marknaden i Kadiköy. Det fanns kläder från H&M, Zara och andra välkända märken till billiga priser. Men jag hittade faktiskt inget bra. Så det var inget för mig.

Istället åkte jag till societskvarteret Levent och gick runt i shoppingcentren Kanyon, Metropolcity och slutligen Akmerkez. Här träffade jag på en turkisk kändis. :) Dem hade även Zara Home här och det blev mycket shoppande här. Kläderna handlade jag från ett turkiskt "NoaNoa" som heter Yargici. Känndes konstigt att köpa vårkläder och sandaler, men det var så fiint. :) Därefter tog vi taxi till Ortaköy och fikade på cafeét The House (http://www.thehousecafe.com.tr/), som var riktigt trendigt med utsikt vid vattnet och maffiga bakelser. Hit vill jag komma tillbaks på sommaren.

Tyvärr blev det ingen matkurs, den blev inställd pga. för få deltagande. Men jag hade det fint ändå. Jag får planera in matkursen på sommaren istället, då det är fler turister där.

Erka Perka  – (25 februari 2010 11:20)  

Jag har aldrig varit i Turkiet men jag blir definitivt sugen på att åka dit :-)

Yasemin  – (27 februari 2010 15:32)  

Roligt att man inspirerar matdamerna ;)

Sofie i Trabzon  – (1 mars 2010 09:51)  

Sv: Tack för ditt inlägg och roligt att du gillar min blogg. Finns en hel del avundsjuka människor omkring oss. Inget att bry sig om. Fotsätt du ocksà med din blogg. Ska prova en del av dina recept när jag fàr tid :)

Nästa gàng jag semestrar i Istanbul ska jag hinna med Pierre Loti i Eyüp. Finns sà mycket att uppleva i denna vackra stad. Mina favoriter hittills är Adalar (Prinsöarna), Fatih distriktet och Kanlıca (Beykoz).....

Förresten var i Turkiet kommer du ifràn? Kanske har jag besökt din hemstad....

Anonym –   – (28 september 2011 20:45)  

Matkurs?? har du hunnit att gå den? Om inte hör av dig skulle mycket väl kunna tänka mig att hänga på mm?? (tyglina@gmail.com) Tyglina

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP