Saffransdoftande biscotti



Idag hade vi fredagsfika på jobbet. I hade bakat jättegod äppelpaj med marsansås och vi fick alla en känsla av sommaren. Själv hittade jag saffran här hemma. Så här få ni en doft av jul...:) Receptet är inspirierat av min bakguru Leila.

Ingredienser, ca 30 st
100 g smör
0,5 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl lätt hackad sötmandel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med sötmandeln och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna svalna.

sana  – (14 februari 2010 03:25)  

det se riktigt got ut!! jag hade också den boken och jag älska hennes recept

Desserter utan gränser  – (18 februari 2010 21:15)  

Har du samma mängd saffran som Leila? Har för mig att hon kör dubbla mängden. Det gjorde iaf jag på julbordet och de skorporna jagades av alla, både personal och gäster. Så härligt gula, kanpriga och samtidigt möra. Kul att du tar upp det nu, saffran behövs oftare än vid jul.

Hanna - Bakfnatt  – (18 oktober 2011 09:39)  

Dessa skall jag försöka göra i år! Vet att det är tidigt, men jag längtar faktiskt redan efter julen och nu känner jag ännu större längtan ;-)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP