Börek med spenat&feta



Ingredienser, 6 personer
3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)
1 lök
2 knippen spenat
200 gr fetaost
3 st ägg
5 dl mjölk
1 dl olivolja
Salt, peppar

Gör så här
1 Hacka löken i tärningar. Använd 0,25 dl av olivoljan till att steka löken tills de får färg. Tillsätt spenaten&fetaosten och stek tills de blir mjuka. Tillsätt salt&peppar och låt svalna.
2 Vispa ägg, mjölk och resterande olivolja i en skål.
3 Dela filodegen på hälften och pensla varje deg med mjölkvätskan. Sprid spenatfyllningen över degen och rulla ihop den. Upprepa samma sak för alla filodegar.
4 Pensla en ungstålig rund glasform.
5 Snurra degen runt sig själv som på bilden och lägg i formen.
6 Häll kvarvarande vätska över böreken.
7 Värm i värmd ugn på 200 C i ca 30 min tills den får färg.

Daniella - BakeCake  – (5 januari 2010 16:54)  

Hej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.

Anonym –   – (5 januari 2010 22:16)  

cok guzel duruyor ellerine saglik//fatmagul

Loulaskök  – (8 januari 2010 23:59)  

Åå så gott det ser ut:) blir så hungrig! Nu när julen är slut får jag ta en kväll med dina goda recept och övveraska familjen. Så kul att äta nya maträtter!

sofie  – (12 januari 2010 16:29)  

Ser jättegott ut, ska testa någon dag.

Cutecakes-Paulina  – (15 januari 2010 10:08)  

Ja, prova på budapestrullen nån gång och du kommer aldrig mer vilja äta något annat sött! :), nää det var lite överdrivet , men den är väldigt god!

Du, vilka spännande recept du har! Börek ser & låter fantastisk god ut!!

Anonym –   – (20 maj 2011 19:56)  

Kan man göra detta med fryst spenat?

Yasemin  – (20 maj 2011 22:19)  

Hej anonym, visst kan du göra detta med fryst spenat. Men personligen tycker jag att färsk blir godare.

Anonym –   – (29 maj 2011 10:41)  

Det står 3 st yufka på receptet. Vad menar du då?
3 ark eller förpackningar??

Jana –   – (16 juli 2011 15:04)  

jag undrar samma sak. Ska man ha tre paket ? Och hur delar du degen? På längden eller kortsidan? Älskar din blogg! Sluta aldrig!:)

Yasemin  – (16 juli 2011 20:37)  

Anonym sorry jag måste missat den här frågan. svarar nu.
Jana: Jag tar med mig yufka från turkiet och då räknar jag varje utkavlad deg som en. Hur många deg är det i din paket det vet jag inte. Degen är ju rund så det spelar väl ingen roll hur du delar den?
Tack för att du gillar min blogg. :) När du säger så villl jag bara blogga mer. Men jag kommer ta en semesterpaus snart. Kram ;)

Anonym –   – (22 juli 2011 15:34)  

Kan man göra filodeg hemma?

Anonym –   – (26 augusti 2011 10:08)  

3 st yufka blir väl väldigt lite? Menar du inte 3 st förpackningar??

Karin  – (4 oktober 2011 14:12)  

Har gjort detta receptet ett par gånger nu, det är så himla gott! Blir alltid lika populärt :)

Anonym –   – (24 april 2013 21:47)  

kan inte du göra video på börek.låter lite krånglig

Yasemin  – (2 maj 2013 14:29)  

Prova att titta på youtube det finns säkert en massa videon där. :)

Anonym –   – (8 december 2013 19:03)  

masallah du är jätte duktig. blir jätte inspirerad av dig.
yufka de är väll dom trekantiga eller har jag fel? hur tänkte du att man skulle dela dom? :)

Yasemin  – (11 december 2013 09:11)  

Tack, va kul att höra:) nej det är inte de trekantiga. De kallas också yufka som betyder filodeg. Men de jag menar är de stora runda. Jag köper mina från Turkiet men de finns även i Sverige. Brukar finnas 4-6 st i ett paket.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP