Vegetarisk menemen med feta till brunchIdag blev det vegetarisk menemen - en turkisk äggröra. Fetaosten smälter i munnen och tillsammans med röd paprika blir det riktigt gott och mättande med menemen. Det klassiska är egentligen att göra den här röran med köttfärs, men det får jag lägga upp senare.

Ingredienser, 4 portioner
1 msk olja
1/2 gullök
1/2 röd paprika
150 g championer
1 tomat
150 gr fetaost
3 st ägg
Salt, peppar, riven herrgårds ost

Gör så här
1 Hacka löken i tärningar och fräs i teflonpanna i olja tills den bryns.
2 Tillsätt hackad paprika, och efter en stund även champinjoner. Låta puttra lite.
3 Riv tomaten i rivjärnets mindre hål och tillsätt i den puttrande röran.
4 Lägg till sist i fetaosten och ägg. Blanda alltsammans, krydda och servera med rostade brödskivor.

Tips. Riktigt gott blir det om du äter med händerna genom att doppa brödet i röran :)

Birgitta Höglund's Mat  – (13 december 2009 17:58)  

Vad kul att jag äntligen fick ett genuint recept på Menemen.
Det brukar jag laga, men har inte riktigt vetat hur man ska göra. Har ett recept inne hos mig sen i höstas, när jag testade att hitta på ett. Har ätit Menemen på restaurang i Turkiet några gånger, det är så gott.

Yasemin  – (13 december 2009 21:04)  

Det är bara fråga om du undrar något mer. :) Det är bara kul att dela med sig och ge inspiration. Nu blev jag nyfiken på ditt menemen recept, ska kika in hos dig.

Louise  – (13 december 2009 22:36)  

Visst är det kul att blogga! själv har jag bara hållt på snart två månader. Känns som man vill sitta vid datorn hela tiden :) kul med turkisk mat, kul att få recept så man själv kan laga maten. Själv blir jag väldigt inspirerad av nya smaker så självklart måste jag prova nått av dina recept!

Birgitta Höglund's Mat  – (14 december 2009 06:59)  

Tesekkürler Yasemin. Jag återkommer gärna :) Skoj att du uppskattade min Menemen också. Det är lite nervöst att göra andra kulturers mat, jag vet ju inte om jag gör totalfel mot hur det egentligen ska vara ibland. Men då är det bara att du hojtar till :)

Yasemin  – (14 december 2009 16:31)  

Jag tycker inte att det gör något. Man ska ju kunna testa med recept, det är kul att se nya recept också. Och att turkiska recept blir mer svensk anpassade är jättekul. :)

Yasemin  – (14 december 2009 16:33)  

Ja, jag vill sitta framför datorn hela tiden. Det är jätteskoj och att man lär känna nya människor. :) Jag blir bara glad om du provar mina recept. Hoppas du tycker att det smakar bra :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP