Snabb och mättande kycklingsoppa



På helgerna gillar jag att äta enklare soppor till lunch. Idag blev det kycklingsoppa med tomat och sehriye (liknar tunna nudlar och finns i affärer med utländsk sortiment).

Ingredienser, 4 portioner
2 st kycklingfileér
50 gr sehriye
1 l kycklingfondvatten
1 tomat
1 vitlöksklyfta
2-3 msk rapsolja
Salt, peppar, citronsaft

Gör så här
1 Koka kycklingfileérna enligt förpackning tills de är färdiga. Skär sedan i små tärningar. Spar kycklingfondvattnet till senare.
2 Häll kokt vatten på tomaten för att enklare ta av skinnet. Hacka sedan den och vitlöken till små tärningar.
3 Fräs vitlöken i kastrull med olja. Tillsätt sedan de hackade tomaterna och bryn i ca. 5 min under omrörning.
4 Häll på kycklingfondvattnet, salta och låt koka upp. Tillsätt nu kycklingen och efter att det kokat sänk värmen.
5 Till sist tillsätter du sehriye och låter koka i 5 min till. Pressa lite citron i soppan, och garnera med ett persiljeblad.

Louise  – (20 december 2009 17:01)  

Ser gott och enkelt ut. Skall du laga nån speciell jul mat?
Hoppas du haft en trevlig helg!

Yasemin  – (21 december 2009 17:41)  

Tack Louise :) Jag har haft en jättebra helg med julmarknad och dansföreställning. Mindre matlagning däremot :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP