Nyårs meny



Gott nytt år!

Nu är nyårsfirandet slut för vår del. Emin sover gott i sin säng. Men mycket choklad och chips blev det. Elin hade fixat Leilas rocky road, som var gudomligt goda. Det gick inte att sluta äta dem. Till förrätt lagade vi avocado med skagenröra och cigarrbörek. Till huvudrätt hade Elin fixat älgstek med kokt potatis och brunsås. Till efterrätt blev det Ris a la Malta. Supergott! Mums....

Förrätten fick jag inspiration från http://matplatsen.org/?p=1404
Men jag fixade skagenröran själv.

Skagenröra
500 gr räkor
1 dl majonäs
1 dl créme fraiche
2 msk hackad dill
Salt&Citronpeppar

Hacka räkorna och blanda ihop allt.


Cigarrbörek med fetaostfyllning
20 st filodeg för cigarrbörek (trekantig form)

Fyllning
200 gr fetaost
1 knippe hackad persilja
Salt&peppar
Chilipeppar

Blanda fyllningen, lägg i filodegens ytterkant och rulla till en cigarr. Fritera i olja.

Helena S  – (1 januari 2010 15:45)  

Låter som att ni hade en jättetrevlig kväll! (Din son är verkligen jättesöt! :-)

Birgitta Höglund's Mat  – (1 januari 2010 22:02)  

Vad gott ni hade det :)
Sigara Börek är såå goda.
Mutlu Yillar.

Pinglan  – (2 januari 2010 17:41)  

Vad gott det låter! Börek som är så gott. Kanske ska prova ditt recept någon dag.
Pinglan

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP