Ceasarsallad med kyckling


Kvällens mat lagades enkelt ihop på en kvart med inspiration från matvett.se. Det är första gången jag lagar ceasarsallad och måste säga att det är en favorit. Kommer definitivt att laga detta igen, då det gick så smidigt. Och att fixa egna krutonger är ju så mycket bättre. Lätt som en plätt, som Emin uttrycker det. :)

Ingredienser, 4 portioner
ca 260 gr kycklingfilé
16 st cocktailtomater
10 st rädisor
1 kruka romansallad
1 st avocado
2 tsk olivolja
1 msk creme fraische
Riven parmesan, salt och peppar.
4-5 stycken skivor formbröd

Gör så här
1. Strimla kycklinfileérna i små bitar. Lägg in dem i ugnen på 200 grader i ca. 8-10 min tills de lätt får färg.
2. Riv romansalladen, skiva tomaterna, skiva rädisorna.
3. Skär brödet i centimertunna skivor på ett bakplåtspapper, blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Lägg in i ugnen på 200 grader i 8-10 min tills de får färg.
4. Mixa avocado, crème fraiche, olivolja, parmesan och kryddor tills den blir slät.
5. Blanda kycklingen, salladsblandningen och dressingen. Voila.

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP