Aubergine min favorit



Smaken av aubergine är fyllig och ger tillsammans med köttfärsfyllning en riktig njutning. Serveras med ris, sallad och gärna turkisk té på maten.

Ingredienser (4 personer):
4 aubergine
300 gr köttfärs
1 gullök
1 msk tomatpuré
1 knippe persilja
1 tsk krossad rödpeppar
1 msk olja
Salt & peppar.

Dela auberginen i tre och grilla i ugn cirka 200 grader tills de blir mjuka i cirka 20 minuter. Under tiden fräser du hackad lök i oljan. Steker köttfärs och tillsätter puré, kryddor och persilja. Låt puttra på svag värme i en kvart. Därefter fyller du auberginerna och stoppar in i ugnen cirka 30 minuter tills köttfärsen får färg.

I Nadjas kök  – (1 december 2009 15:50)  

mmm vad detta såg gott ut. Det ska jag nog prova. Tack för din kommentar förresten. Om du gillar lite starkare sås så ska du absolut testa att prova den.

Hälsningar Nadja

Birgitta Höglund's Mat  – (11 december 2009 19:36)  

Vilket härligt recept. Tack för att du lär ut hur den goda Turkiska maten lagas :)

risros  – (12 december 2009 11:59)  

Vilken GRYM blogg du har! Jag älskar orientalisk mat, men tycker att det ofta är svårt att hitta fina, autentiska recept. Tack!

Yasemin  – (12 december 2009 12:30)  

Tack snälla, jag blir sporrad att lägga upp mer inlägg när jag får läsa så fina ord. ;)

Anonym –   – (27 november 2013 14:40)  

hej det är 4 aubergine vad menar du med att dela auberginen i tre,och ska man ta bort det som finns i aberginin fruktköttet,och ska man inte salta så att det beska försvinner först?snälla svara nån

Yasemin  – (27 november 2013 15:32)  

Alltså dela på längden. Dela i två om den inte är så tjock

Skicka en kommentar

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP